2011. szeptember 25., vasárnap

Sminkiskola - A "nude" smink

A nude szó jelentése meztelen. A smink nyelvezetében mindez annyit jelent, hogy úgy tűnik, mintha ott sem lenne, a megjelenésünk mégis tökéletes és ragyogó. 

Natalie Portman, a Dior arcaként

A lényege a hibátlan, gyönyörű bőr, vagy ha ezzel nem rendelkezünk (és sajnos az esetek 99 %-ában így van), a tökéletes alapozás, mely természetes, de sosem matt, inkább enyhén selymes fényű. Ki kell emelnünk mindent (szem, száj, járomcsont), méghozzá egyformán, nincs plusz hangsúly a szemeken vagy a szájon. Az elkészítése ettől függetlenül nem egyszerűbb, mint bármelyik másik sminké, hiszen a cél a minél természetesebb látvány elérése, ami néha nem is olyan könnyű :)


A gyönyörű Scarlett Johansson
Én nude sminkhez a Skin79 Diamond Pearl BB krémet (vagy a Rimmel Recover alapozó 301 Warm Honey árnyalatát) használom, ezek természetes ragyogást adnak az arcbőrnek. Az apró csillámoktól nem kell félni, egészséges, finom fényt adnak. Szintén erre hivatott az egyik kedvenc púderem, az Alverde, 050-es Terracotta árnyalatban. A arcpír ez esetben a Manhattan bronzosító púdere.
A szemeimre az Essence 4-es szemhéjpúderei közül a 01 Ciao Bella! két középső árnyalata kerül szépen összedolgozva, tus, barna szemceruza és szempillaspirál. A számat matt alapozóval lealapozom és csak egy csepp szájfényt kap.


A felső szempillasor felett filces tust használtam, itt nem cél a markáns tusvonal, éppen csak kiemelem a szemet
Az alsó szempillasor tövébe csak barna szemceruza kerül, a vízvonal szabadon marad



Ez a smink praktikus a mindennapokban, de iskolában, állásinterjún vagy olyan fontos eseményen, ahol nem szeretnénk túlzásba esni smink terén. A kifutókon a 60-as évek óta nagyon népszerű a nude smink (gondoljunk csak Twiggy-re!) és talán soha nem megy ki a divatól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése